Kung Fu in Den Bosch

Shaolin Kung Fu

De Chi Academy brengt de oorsprong van Shaolin Kung Fu terug naar datgene waarvoor het bedoeld was, namelijk om het lichaam flexibel en sterk te maken, het brein te prikkelen en de geest te verscherpen. Traditionele Shaolin Kung Fu is non-contact en trainingen zijn gericht om de mentale, fysieke fitheid te vergroten en onze Warrior’s Spirit te ontwikkelen.

Boeddhisme & Shaolin Tempel Kung Fu

Shaolin Kung Fu is een oude krijgskunst die haar oorsprong vindt in de Shaolin Tempel te China.

Shaolin-Kung-Fu-Den-Bosch-Chi-Academy

Volgens legenden ontwikkelden de Boeddhistische monnik Bodhidharma deze kunst, omdat de monniken een slechte conditie hadden en tijdens de meditatie in slaap vielen. Wat in eerste instantie bedoeld was om de lichaam & geest te versterken, werd later ontwikkeld om de Shaolin Tempel te verdedigen tegen plunderende bandieten.

Training voor gezondheid

Na het losmaken, evt. kracht-oefeningen, staande meditatie, trainen we zowel intern (Qi Gong) als extern (fysiek). Elke les is anders, maar we hanteren wel ongeveer eenzelfde lessen-structuur. Dit is variërend van meditatie, fitness ‘bodyweight’ oefeningen, mobiliteits-oefeningen, lenigheidsoefeningen, trappen en sprongen. We oefenen loopvormen, maar ook partner-oefeningen om onze postuur en gronden te trainen. We trainen bij Shaolin niet gericht op zelfverdediging, kies dan een van de andere sporten (Boksen, Kickboksen, Muay Boran of BJJ).

Shaolin Kung Fu is interessant voor iedereen, die:

志 op een structurele wijze lenigheid en souplesse willen opbouwen.
志 aan conditie en kracht willen werken volgens intensieve eeuwenoude methode.
志 fysieke welzijn en motoriek willen verfijnen & verbeteren.
concentratievermogen willen verhogen.
志 de fascinerende traditionele Shaolin vuistvormen en basistechnieken willen leren.

Centraal binnen de lessen van Chi Academy zijn:
志 Respect
志 Vriendelijkheid
志 Motivatie
志 Discipline
志 Enthousiasme

Lestijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Proefles

Direct proefles reserveren.

Eerst zelf oefenen?

Wil je eerst zelf oefenen op je eigen tempo? Of heb je weinig tijd, maar wil je wel alvast kennis maken met Shaolin Kung Fu? Dan kan dat nu via onze Online Cursus. Je leert stap voor stap de eerst Shaolin Kung Fu vorm gewoon thuis: Wu Bu Quan. Letterlijk vertaald: Vijf Standen/Passen Vorm.

Wil je meer weten over deze online cursus? Klik dan op Online Cursus Shaolin Kung Fu: Vijf Standen Vorm.