Artikels

BJJ : hoe kinderen te leren zichzelf te verdedigen tegen pestkoppen en in andere moeilijke scenario’s

BJJ is een vechtsport die kinderen leert zichzelf te verdedigen tegen pestkoppen en te reageren in andere moeilijke scenario’s. Door te leren hoe ze zichzelf rustig kunnen opstellen, kunnen leerlingen confrontaties vermijden en zichzelf beschermen. Dit is een geweldige vaardigheid om vroeg in het leven te leren om te voorkomen dat je in gevaarlijke en gewelddadige situaties terechtkomt. Als u op zoek bent naar een nieuwe activiteit voor uw kind die hen zelfvertrouwen en zelfverdediging bijbrengt, overweeg dan om hen in te schrijven voor BJJ.

Wat is BJJ?

BJJ staat voor Braziliaans Jiu Jitsu en is een krijgskunst die is ontworpen voor zelfverdediging. Dit in tegenstelling tot veel andere vechtsporten die de focus leggen op stoten en trappen, legt BJJ de focus op controle. Controle in de vorm van situatie-beheersing, zelfcontrole en controle over je tegenstander. Het is een vorm van krijgskunst die zich middels hoogstaande verdedigingstechnieken kinderen leert om slim te werken. Het is een sport die al vele jaren bestaat (de oorsprong ligt in Japan via Brazilië), maar sinds kort een populaire vorm van zelfverdediging en een populaire sport is geworden. Het is een gift om je kinderen te leren zichzelf te verdedigen en daarnaast op manier die ze leuk zullen vinden.

bjj kind, bjj den bosch, zelfverdediging den bosch, vechtsport den bosch, vechtsportschool den bosch, vechtsporten den bosch, zelfverdediging kind, weerbaarheid kind, zelfvertrouwen kind

De basisprincipes van BJJ

Braziliaans Jiu-Jitsu is een krijgskunst die sinds het einde van de 19e eeuw in Brazilië door de Gracie familie is ontwikkeld en daarna geëvolueerd tot hoe we deze vandaag de dag kennen. Het is een vechtstijl die de focust legt op verdediging, de-escalatie in een gevecht en grondgevecht. Mocht het tot een gevecht komen, dan zal 80% van een gevecht op de grond verder gaan. BJJ heeft zich hierop toegespitst en er is nauwelijks een andere vechtsport die de grondtechnieken zo ver heeft ontwikkeld als bij BJJ.

De belangrijkste basisprincipes zijn:
* de-escalatie
* vermijden van een gevecht
* werken vanuit techniek & hefboomwerking boven kracht
* controle van de tegenstander zonder een trap of stoot te hoeven geven
* trainen van scenario’s via stoei-partijtjes (sparren) met het gebruik van techniek

Er zijn echter nog veel mensen die weinig weten over de krijgskunst. In het begin kan het moeilijk zijn, maar het is een ervaring die iedereen zou moeten proberen.

bjj kids den bosch, bjj kids

Waarom BJJ een excellente activiteit is voor kinderen?

BJJ is een buitengewone activiteit voor kinderen om zelfverdediging te leren tegen pestkoppen of te handelen binnen andere moeilijke scenario’s. Zij leren binnen BJJ te vertrouwen op hun eigen kracht, fysieke maar vooral hun technische vaardigheden. Dit is een geweldige manier om kinderen te leren zelfverzekerd te zijn en hen te laten zien dat ze in staat zijn om dingen te doen waarvan ze nooit dachten dat ze ze zouden kunnen doen. Daarnaast leren zij belangrijke life-skills, zoals respect, discipline, doorzettingsvermogen. En om zelf geen pestkop te zijn en juist behulpzaam te zijn.

Uiteraard is BJJ ook een uitstekende sport voor volwassenen en ouders. Lees hier meer over onze BJJ lessen voor volwassenen.

braziliaans jiu jitsu kind, braziliaans jiu jitsu kind den bosch

Tips voor ouders.

Het is belangrijk om kinderen te leren zichzelf te verdedigen en slimme beslissingen te nemen. Dit kan worden bereikt door hen te leren hoe ze in bepaalde situaties moeten reageren. Binnen BJJ oefenen zij dit als zij een probleem voorgeschoteld krijgen, zullen zij binnen een split-second een beslissing moeten nemen. Een kind zich te leren verdedigen en voor zichzelf op te komen, zou eigenlijk voor ieder kind een ‘must’ moeten zijn.

Lees meer over onze BJJ kind lessen bij de Chi Academy in Den Bosch of boek een vrijblijvende proefles voor uw kind.

BJJ kind, bjj kinderen den bosch

Naast BJJ kids bieden wij diverse andere disciplines voor kinderen:
* Kung Fu Kids is no-contact: gericht op motoriek, beweging en balans
* Kickboksen Kids is contact met bescherming: gericht op respect, samenwerking en staande vechttechnieken

You may also like...

Popular Articles...