BJJ Den Bosch voor kinderen

BJJ KIDS / BRAZILAANS JIU JITSU

BJJ staat voor Braziliaans Jiu Jitsu en op basis van de Japanse Jiu Jitsu in Brazilië verder ontwikkeld door de Gracie familie. BJJ is een verdedigingskunst dat zich net zoals Judo kenmerkt door de Gi (witte kimono) en oa. heup/schouderworpen, maar om daarna op de grond verder te gaan met het worstel/grondgevecht.

Bij onze lessen staan Sportiviteit, respect én zelfverdediging centraal.

Deze lessen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar.

Zelfvertrouwen, weerbaarheid & motivatie

BJJ is perfect voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en vergroten weerbaarheid. De sport is niet gebaseerd op sec stoot-en trapwerk, maar op effectieve zelfverdediging en het uitoefenen van controle.
Men kan dus een ‘tegenstander’ domineren en controleren, zonder dat er een trap of stoot hoeft te worden gegeven.

BJJ Kids, BJJ kinderen, BJJ Kids Den Bosch

Kids Kaarten

We werken volgens een speciaal programma van de EGJJF (Europese Grappling Jiu Jitsu Federatie) op basis van kids kaarten. Dit programma is speciaal ontwikkeld om het leerproces, de vorderingen en de motivatie van de kinderen te ondersteunen en te stimuleren. We volgen een wekelijks hierop gebaseerd lesplan.

De vorderingen worden tevens aan de hand van een examen getoetst. Deze examens worden i.s.m. en via de EGJJF gecoördineerd. Verder is lidmaatschap bij de EGJJF verplicht en kost €16,50,- per jaar additioneel (wijzigingen onder voorbehoud).

Dit betekent praktische en sportieve technieken, waarbij vooral respect, fun en discipline voorop staan. Er wordt gewerkt aan conditie en beheersing. Deze sport is ideaal om zelfvertrouwen en weerbaarheid van het kind te vergroten.

Onze BJJ Kids lessen is op basis van de Brazilian / Rickson Gracie Jiu Jitsu vanuit Team Babytank Jiu Jitsu.

Wie niet sterk is…

Wie van stoeien en worstelen houdt, maar nu met slimme en leuke technieken om de ander net een stapje voor te zijn, dan is dit helemaal iets voor jou.

Vrij bewegen, in balans, gebruik makend van techniek en niet van kracht. Deze sport is echt voor de slimmeriken: “wie niet sterk is, moet slim zijn”. Uiteraard met respect hoog in het vaandel.

BJJ is interessant voor kinderen, die:

conditie, coördinatie en motoriek willen verbeteren.
志 die het leuk vinden om te stoeien, en fysiek contact leuk vinden.
weerbaarheid en zelfvertrouwen willen opbouwen via sportieve manier.
志 hun concentratie en discipline willen verbeteren.
志 zich willen kunnen verdedigen tegen pestkoppen.

Centraal binnen de lessen van Chi Academy zijn:
志 Respect
志 Discipline
志 Zelfvertrouwen
志 Veiligheid
志 Fun

Lestijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Proefles

Direct proefles reserveren.