Kickboksen Jeugd

Kickboksen, respect en sportiviteit

Kickboksen en Sanda zijn relatief jonge vechtsporten, die de laatste jaren zijn ontwikkeld als wedstrijdsport. Ook veel te vaak in een kwaad daglicht, onterecht. Sportiviteit en respect staan centraal. Het westers kickboksen bestaat vooral uit trap -en stootcombinaties. Sanda is de contactsport van kung fu en kenmerkt zich daarnaast ook door valbreken (correct leren vallen), zoals we dat bij diverse budo-sporten kennen.

Zelfvertrouwen, weerbaarheid & motivatie


De Chi Academy combineert spel en Kickboksen met elkaar. Dit betekent praktische en sportieve technieken, waarbij vooral respect, fun en discipline voorop staan. Er wordt gewerkt aan conditie en beheersing. Deze sport is ideaal om zelfvertrouwen en weerbaarheid van het kind te vergroten. Ook kinderen met een motorische stoornis of achterstand, concentratieproblemen hebben baat bij de trainingen.

Om de kinderen nog beter te motiveren, geven we hen de kans om ieder half jaar deel te nemen aan kickboks-examens. Na de jeugd-groep kunnen kinderen dit desgewenst voortzetten binnen de volwassenen-groep.

Kids, Jeugd & Volwassenen

Wij onderscheiden aparte lessen voor Kids vanaf 6 jaar & Jeugd vanaf 10 jaar. De kids-lessen zijn er voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Zie Kickboksen Kids pagina.

De jeugdgroep is voor kinderen van 12 t/m 14 (evt. 15 jaar). Vanaf plusminus 15/16 jaar kan doorgestroomd worden naar de volwassenengroep.

Kickboksen is interessant voor kinderen, die:

conditie, coördinatie en motoriek willen verbeteren.
志 naast kung fu kids (non-contact), ook fysiek contact leuk vinden.
weerbaarheid willen opbouwen via sportieve manier.
志 hun concentratie en discipline willen verbeteren.
志 halfjaarlijks progressie willen behalen middels het afnemen van een kickboks-examen (geen must).

Centraal binnen de lessen van Chi Academy zijn:
志 Respect
志 Discipline
志 Zelfvertrouwen
志 Veiligheid
志 Fun

Proefles

Direct proefles reserveren.

Lestijden

Kijk op ons lesrooster voor een up-to-date overzicht van de lesdagen en tijden. (Roosteroverzicht wordt geopend in een nieuw venster).

Mogelijk ook interessant voor u:

Kung Fu Kids Kickboksen Kids Thai-kickboksen, Sanda

Terug naar het volledig sportaanbod.