Wat is de Chi Academy?

De Chi Academy is de sportschool voor op martial arts & lifestyle sporten, waarbij respect, gezondheid, harmonie, energie en plezier centraal staan.

Open Minded & Balans zijn sleutelwoorden binnen onze Academy. Dat wil zeggen ‘no judgement’ en gericht werken aan balans, op zowel body & mind, onderbouwd met universele principes en praktische methodes.

Practices voor persoonlijke ontwikkeling en groei

Ons sportaanbod bestaat uit een variatie van fysieke trainingsprogramma’s, vechtsporten & krijgskunsten, geschikt voor alle leeftijden, maar ook disciplines gericht op balans & interne rust, zoals Tai Chi en Yoga.

Daarnaast biedt de Chi Academy ook diensten op het gebied van Coaching / Personal Training.
Wij bieden workshops aan voor bedrijven en particulieren en organiseren health & trainingsreizen naar diverse bestemmingen (oa. Ibiza, IJsland en Thailand).

chi-academy-logo-muur

Waar staat de Chi Academy voor?

Chi (志) staat centraal binnen onze filosofie en betekent letterlijk “discipline”, maar staat symbool voor de hartelijke krijger. Het Chinese karakter is opgebouwd uit de 2 karakters Si (士) wat Krijger betekent en Sam (心) betekent Hart.

Daarnaast staat Chi symbool voor het “levensenergie” en bewustzijn, en trainen wij binnen de Chi Academy.

Voor wie?

Wij bieden lessen voor kinderen vanaf 6 jaar, mensen die hun gezondheid willen verbeteren, meer zelfkennis/zelfvertrouwen willen opbouwen, in balans willen leren komen en te blijven. Maar ook mensen die de kunst van het vechten willen leren of zich mentale (of spirituele) vlak willen groeien ed-danmark.com.

Wij delen allen hetzelfde geloof, vriendelijkheid.

Oprichter Chi Academy

De Chi Academy is opgericht door Chewing Lam, die de sportschool heeft vernoemd naar zijn wijlen grootvader Chi Hung Lam 林志雄 (115 jaar). Zijn grootvader was een wijze, bescheiden man die in het teken stond van discipline, oprechtheid & vriendelijkheid. Chi 志 is afgeleid van zijn naam en staat aan de basis van onze filosofie.

Onze filosofie

Wij trainen en versterken het universele principe van Chi (= vitaliteit + discipline), dat bijdraagt aan een duurzaam gezond & gebalanceerd leven.
Onze filosofie is gebaseerd op respect en de universele principes van balans (Yin-Yang).

Ons spectrum aan sport-en dienstenaanbod biedt keus voor een brede doelgroep. De Chi Academy is een sportschool voor de hele familie, van junior t/m senior. Wij streven er niet naar om de grootste sportschool te zijn, maar wel een waar persoonlijke benadering en positiviteit voorop staan. Onze focus ligt niet op prestatie of wedstrijden, maar om het beste uit jezelf te halen. We trainen voor onze mentale en fysieke gesteldheid, een duurzaam gelukkig en gezond leven.

“Focus je Chi, wordt sterker, gezonder & gelukkiger.”

Gezondheid is je meest waardevolle bezit, zelfvertrouwen is je beste vriend. Focus je Chi!