Over Ons

Wat is de Chi Academy?

De Chi 志 Academy is een sportschool gericht op martial arts & lifestyle sporten, waarbij respect, gezondheid, harmonie, energie en plezier centraal staan.

Ons sportaanbod bestaat uit een variatie van vechtsporten & krijgskunsten, maar ook filosofieën gericht op balans & interne rust, zoals Tai Chi en Yoga.
Daarnaast biedt de Chi Academy ook diensten op het gebied van Personal Training, zelfverdediging en workshops voor bedrijven en particulieren. De hoofdactiviteit van de Chi Academy is het verzorgen van groepslessen en Personal Training.
chi-academy-logo-muur

Waar staat de Chi Academy voor?

Chi (志) staat centraal binnen onze filosofie en kan vertaald worden als “discipline”, “vastberaden” of “doelstelling”. Het Chinese karakter is opgebouwd uit de 2 karakters Si (士) wat “krijger” betekent en Sam (心), dat staat voor “”vriendelijkheid” (het betekent letterlijk “hart”). Daarnaast staat Chi symbool voor het “levensenergie” en “levenskracht”.

Doelgroep

Wij richten ons op iedereen vanaf 2 jaar, mensen die hun gezondheid willen verbeteren, actiever bezig willen zijn, zich kunnen vinden in onze filosofie, meer weerbaar willen (leren) zijn, de kunst van het vechten & verdedigen willen leren en de passie van krijgskunst met elkaar willen delen. Maar ook mensen die zich mentale (of spirituele) vlak willen groeien.

Wij delen allen hetzelfde geloof, vriendelijkheid.

Oprichter Chi Academy

De Chi Academy is opgericht door Chewing Lam, die de sportschool heeft vernoemd naar zijn wijlen grootvader Chi Hung Lam 林志雄. Zijn grootvader was een wijze, bescheiden man die in het teken stond van discipline, oprechtheid & vriendelijkheid. Hij was een kleine man, maar een groot voorbeeld van hoe een goed persoon te zijn en een gezond, lang leven te leiden (hij werd 102 jaar). Chi 志 is afgeleid van zijn naam en staat aan de basis van onze filosofie.

Onze filosofie

Wij trainen en versterken het universele principe van Chi (= vitaliteit + discipline), dat bijdraagt aan een gezond & gebalanceerd leven. De Chi Academy streeft naar harmonie, fitheid en geluk.
Onze filosofie is gebaseerd op respect, vriendelijkheid en de universele principes van harmonie en balans vanuit de Tao (principe vanuit de Tai Chi (Ying-Yang symbool)).

Ons spectrum aan sport-en dienstenaanbod biedt keus voor een brede doelgroep. De Chi Academy is een sportschool voor de hele familie, van junior t/m senior. Wij streven er niet naar om de grootste sportschool te zijn, maar wel een waar persoonlijke benadering en positiviteit voorop staan. Onze focus ligt niet op prestatie of wedstrijden, maar om het beste uit jezelf te halen. We trainen voor onze mentale en fysieke gesteldheid, een gelukkig en gezond leven.

“Focus je Chi, wordt sterker, gezonder & gelukkiger.”

Welkom bij de Chi Academy. Verbeter je fitheid, verbeter je levensstijl.~Focus your Chi