Filosofie

Gezondheid en geluk

Welkom bij de Chi 志 Academy, de Academie gericht op martial arts en lifestyle sporten, een gezonde & sportieve levensstijl. Onze sporten lopen uiteen van non-contact tot contact, met een mix aan keuze van sportief tot aan vecht-effectief. Voor groepslessen en persoonlijke begeleiding. Een gevarieerd sportprogramma, voor jong en oud te beoefenen.

Waar staan wij voor?

Harmonie & Balans

Iedereen wil (meestal) wel iets, heeft zijn/haar eigen doelstellingen. De Chi Academy is een sportschool, maar ook een bedrijf, waardoor wij onze diensten op een uiterst professionele manier aanbieden. Wij zijn voor ons bestaansrecht afhankelijk van onze leden, hierin zijn wij eerlijk. Echter ons doel is niet zoveel mogelijk verkopen.

Gezond lichaam en geest

Wat is dan ons doel dan? Wij richten ons op groei en ontwikkeling van het menselijk potentieel, balans vinden en behouden, van een gezond fysiek tot aan een sterke mindset. Van het trainen van ledematen, spieren, flexibiliteit en souplesse, en stimuleren van interne organen, zoals onze longen, ademhaling en ons brein, tot aan gezonde voeding en levensstijl. Als wij jou hierin kunnen helpen, dan help jij daarmee ons door, en is voor ons de cirkel rond, wij streven naar harmonie & balans!

“Balans is werken aan balans”

Naast lichaamsbewustzijn, richten wij ons op mentaal bewustzijn, spiritueel groeien, connectie maken… met jezelf, je geliefden, familie, vrienden, business partners, etc. Gronden met de aarde en aarden met de natuur. Wij helpen jou om hard te blijven werken aan balans, het hoogst onhaalbare, ofwel ying-yang (tai chi).

Wij werken aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en ontspanning.

“Wie naar zichzelf kan luisteren, vind alle antwoorden”

Hiervoor hebben wij verschillende tools tot onze beschikking, van vechtsport, krijgskunst filosofie, levensfilosofieen en diverse wetenschappelijk onderbouwde methodes.

Spirituele ontwikkeling, leren naar jezelf te luisteren, gevoel voor jezelf te ontwikkelen.

Open minded

Een van onze sleutelwoorden is ‘Open Minded’. Waar staat dit voor? Voor ons betekent dit niet oordelen. Zie jij er anders uit, voel jij je anders, gedraag jij je anders, wij zullen daar geen oordeel over vormen. Bij ons is iedereen welkom!
chi-logo-verticaalChi [Ch’i of Qi]
1. Discipline, vastberaden, doelstelling,
2. Een krachtig en universeel principe,
3. De levenskracht en vitale energie van elke levend wezen,
4. De flow die zorgt voor balans, harmonie en geluk.


 

Onze Filosofie

Gedisciplineerd, bewust en doelgericht versterken van je levensenergie (chi/ademhaling), draagt bij aan een gelukkig en gezond leven.

Onze Missie

  • Het helpen van mensen via ons trainingsprogramma om hun levensstijl (mindset, voeding, training) in balans te brengen en te houden;
  • Ieder te motiveren en kennis te laten maken met de kracht van onze filosofie;
  • Ieder te laten participeren in een gezonde & sportieve levensstijl;
  • Te streven naar en te werken aan vitaliteit (lichaam en geest), harmonie en geluk.

Balans & zelfvertrouwen bij kinderen & volwassenen

De Chi Academy is de sportschool voor het hele gezin. Onze sporten dragen bij aan een gezond en gebalanceerd leven. Voor kinderen worden de bouwstenen voor zelfbewustzijn en zelfvertrouwen ontwikkeld, en respect een betekenis gegeven.

 Over ons


Happy-Buddha-Chi-Academy-Den-Bosch-Geluk-Gezondheid

Wat is de Chi Academy?

De Chi Academy is een sportschool gericht op martial arts & lifestyle sporten, waarbij respect, gezondheid, harmonie, energie en plezier centraal staan. Een gevarieerd aanbod vechtsporten & krijgskunsten, maar ook filosofieën gericht op balans & interne rust, zoals Tai Chi en diverse vormen van Yoga. >>> Lees verder

Team


chi-academy-logo-muur

Onze trainers

Bij de Chi Academy draait het voornamelijk en op de eerste plaats om haar leden. Om hen zo goed mogelijk te begeleiden en te instrueren tijdens de trainingen, en hen een prettige & veilige omgeving te bieden voor het beoefenen van de diverse sporten en vechtkunsten. >>>Lees verder

Media

Heeft u naast alle geschreven informatie, nog additionele informatie nodig over ons. Klik voor een visuele impressie hieronder om ons naslagwerk van diverse media te raadplegen.