Sporten met Wijsheid. Gezondheid en geluk.

Welkom bij de Chi 志 Academy, de Academie gericht op martial arts en lifestyle sporten, een duurzame, gezonde & sportieve levensstijl. Onze sporten lopen uiteen van non-contact tot contact, met een mix aan keuze van sportief tot aan vecht-effectief. Voor groepslessen en persoonlijke begeleiding. Een gevarieerd sportprogramma, voor jong en oud te beoefenen. Wij werken vanuit een holistische visie.

Gezond lichaam en geest. Ademhaling, verbeterde weerstand & immuunsysteem.

Wij richten ons op groei en ontwikkeling van het menselijk potentieel, centreren, balans vinden en behouden, van een gezond fysiek tot aan een sterke mindset. We werken Inwaarts.

Door middel van het loslaten van oude gewoontes, het vinden van nieuwe en meer passende trainingsmethoden om gezond oud te worden, zoals tools voor een verbeterde immuunsysteem.

Van het trainen en losmaken van ledematen en spieren. Te werken aan flexibiliteit en souplesse. Ontdoen van spanningen, blokkades en stimuleren van interne organen, onze ademhaling en ons brein. Door bewust te zijn van gezonde duurzame voeding en levensstijl van jong tot oud.

Werken aan zelfvertrouwen, gezondheid, relaxation, fysieke & mentale balans.

Leeftijd, wijsheid & rust. Gezond & fijn oud worden.

Wijsheid komt met de jaren, zo luidt het. Maar vaak is dit niet zo vanzelfsprekend. Naarmate we ouder worden, voelen we ons wellicht nog steeds jong, maar ons lichaam is nou eenmaal aan het veranderen. Het is daarom wijs om anders met je lijf om te gaan en deze anders te trainen. Misschien heb je jaren lang hard gewerkt, en vind je het nu erg moeilijk om rust te vinden. Nog steeds het opgejaagde gevoel, hoofd onrustig en veel aan het denken. Of heb je nu ineens last van verhoogde bloeddruk, stijve en stramme spieren, minder soepele gewrichten, onbewust van je ademhaling. Hoe denk jij gezond oud te worden?

Spirituele ontwikkeling, leren naar jezelf te luisteren, gevoel voor jezelf te ontwikkelen.

Waar staan wij voor?

Harmonie & Balans

Iedereen wil (meestal) wel iets, heeft zijn/haar eigen doelstellingen. De Chi Academy is een sportschool, opgericht en ge-managed door gedreven en gepassioneerde mensen, wij staan jou bij om jouw doelstellingen te bereiken. Als wij jou hierin kunnen helpen, dan help jij daarmee ons door, en is voor ons de cirkel rond, wij werken gericht aan harmonie & balans!

“Balans is werken aan balans”

Naast lichaamsbewustzijn, richten wij ons op mentaal bewustzijn, spiritueel groeien, connectie maken… met jezelf, je geliefden, familie, vrienden, business partners, etc. Gronden met de aarde en aarden met de natuur. Wij helpen jou om hard te blijven werken aan balans, in harmonie te blijven, ofwel het potentieel om yin-yang te bereiken (Inward/tai chi). Je eigen destiny te bepalen.

Bepaal je eigen bestemming!

“Wie naar zichzelf kan luisteren, vind alle antwoorden”

Hiervoor hebben wij verschillende tools tot onze beschikking, van vechtsport, krijgskunst filosofie, levensfilosofieën en diverse wetenschappelijk onderbouwde methodes.

Open minded

Een van onze sleutelwoorden is ‘Open Minded’. Waar staat dit voor? Voor ons betekent dit niet oordelen. Zie jij er anders uit, voel jij je anders, gedraag jij je anders, wij zullen daar geen oordeel over vormen. Bij ons is iedereen welkom!
chi-logo-verticaalChi [Ch’i of Qi]
1. Discipline, vastberaden, doelstelling,
2. Een krachtig en universeel principe,
3. De adem, levenskracht en vitale energie van elke levend wezen,
4. De flow die zorgt voor balans, harmonie en geluk.
5. Bewustzijn, innerlijke zelf, verbindingskracht


 

Onze Filosofie

Gedisciplineerd, bewust en doelgericht versterken van je levensenergie (jing/chi/shen), draagt bij aan een gelukkig en gezond leven

Onze Missie

  • Het helpen van mensen via ons trainingsprogramma om hun levensstijl (mindset, voeding, training) in balans te brengen en te houden;
  • Ieder te motiveren en kennis te laten maken met de kracht van onze filosofie;
  • Ieder te laten participeren in een gezonde & sportieve levensstijl;
  • Te streven naar en te werken aan vitaliteit (lichaam en geest), harmonie en geluk.

Balans & zelfvertrouwen bij kinderen & volwassenen

De Chi Academy is de sportschool voor het hele gezin. Onze sporten dragen bij aan een gezond en gebalanceerd leven. Voor kinderen worden de bouwstenen voor zelfbewustzijn en zelfvertrouwen ontwikkeld, en respect een betekenis gegeven.

Uw mogelijkheden bij de Chi Academy

Bekijk uw mogelijkheden voor sport & beweging en persoonlijke coaching.
  

Over ons

Happy-Buddha-Chi-Academy-Den-Bosch-Geluk-Gezondheid

Wat is de Chi Academy?

De Chi Academy is een sportschool gericht op martial arts & lifestyle sporten, waarbij respect, gezondheid, harmonie, energie en plezier centraal staan. Een gevarieerd aanbod vechtsporten & krijgskunsten, maar ook filosofieën gericht op balans & interne rust, zoals Tai Chi en diverse vormen van Yoga. >>> Lees verder

 

Team

chi-academy-logo-muur

Onze trainers

Bij de Chi Academy draait het voornamelijk en op de eerste plaats om haar leden. Om hen zo goed mogelijk te begeleiden en te instrueren tijdens de trainingen, en hen een prettige & veilige omgeving te bieden voor het beoefenen van de diverse sporten en vechtkunsten. >>>Lees verder

 

Media

Heeft u naast alle geschreven informatie, nog additionele informatie nodig over ons. Klik voor een visuele impressie hieronder om ons naslagwerk van diverse media te raadplegen.