Kickboksen Kids voor Kinderen in Den Bosch

Kickboksen Kids

Kickboksen, respect en sportiviteit

Kickboksen en Muay Thai (Thaiboksen) zijn relatief jonge vechtsporten, die de laatste jaren zijn ontwikkeld als wedstrijdsport. Ook veel te vaak in een kwaad daglicht, onterecht. Sportiviteit en respect staan centraal. Het westers kickboksen bestaat vooral uit trap -en stootcombinaties. Muay Thai is de contactsport van Thailand en kenmerkt zich daarnaast ook door clinchen en valbreken (correct leren vallen), zoals we dat bij veel andere budo-sporten kennen.

3 generaties bij de Chi Academy

Zelfvertrouwen, weerbaarheid & motivatie

Kickboksen Kids
De Chi Academy combineert spel en Kickboksen met elkaar. Dit betekent praktische en sportieve technieken, waarbij vooral respect, fun en discipline voorop staan. Er wordt gewerkt aan conditie en beheersing. Deze sport is ideaal om zelfvertrouwen en weerbaarheid van het kind te vergroten. Ook kinderen met een motorische stoornis of achterstand, concentratieproblemen hebben baat bij de trainingen.

Kids Leskaarten

Om de kinderen extra te motiveren, werken we binnen de les aan de hand van persoonlijke leskaarten, met een wekelijkse lesplan.
Ieder kind krijgt bij inschrijving een eigen kaart, waarin we de voortgang van het kind bijhouden. Zij kunnen zelf zien wanneer zij toe zijn aan een examen en verder kunnen met het volgende niveau.

Zij zijn zelf verantwoordelijkheid voor hun eigen progressie.
Kinderen die hun best doen, andere kinderen helpen en goed samenwerken, worden beloond. Kinderen ontvangen na het succes behalen van hun examen een diploma en een Thais armbandje (Prajaed) met een specifieke kleur.

Kids & Jeugd

Doorgroei-mogelijkheden vanuit de kids tot aan volwassenen is mogelijk. Het examen-traject speelt hier volledig op in. Wij onderscheiden aparte lessen voor Kids vanaf 6 jaar & Jeugd vanaf 12+ jaar. De kids-lessen zijn er voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12+ jaar (indicatie).

Doorgroei naar de jeugdgroep op zaterdag is mogelijk voor kinderen van 12 t/m 14 jaar. Zij trainen dan mee in een gemixte groep met volwassenen.
kickboksen kinderen, zelfvertrouwen kinderen, vechtsport kids, kickboksen kids
Zie hiervoor meer info op onze Kickboksen Jeugd pagina.

Bij de jeugdgroep kan vanaf 14 jaar doorgestroomd worden naar de volwassenengroep.

Kickboksen is interessant voor kinderen, die:

conditie, coördinatie en motoriek willen verbeteren.
志 naast kung fu kids (non-contact), ook fysiek contact leuk vinden.
weerbaarheid willen opbouwen via sportieve manier.
志 hun concentratie en discipline willen verbeteren.
志 progressie willen behalen middels het afnemen van een kickboks-examen (geen must).

Centraal binnen de lessen van Chi Academy zijn:
志 Respect
志 Discipline
志 Zelfvertrouwen
志 Veiligheid
志 Fun

Lestijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Proefles

Direct proefles reserveren.