FAQ’s

Op onze website staat veel informatie. Dit is om jou zo goed mogelijk te voorzien van voldoende voorlichting over de sporten die je kunt volgen en wat wij voor jou kunnen betekenen. Voor jouw gemak hebben wij de FAQ meest gestelde vragen & antwoorden even op een rijtje gezet.

Indien je in de maand instroomt, betaal je nooit voor de hele periode. Er wordt een restant contributie berekend voor resterende tijd in die periode. Je hoeft dus uiteraard niet voor de hele periode volledig te betalen. 

Het antwoord is heel cliché, maar zeker waar. Je bent nooit te jong om te leren. Elke sport is toegankelijk voor elke leeftijd.

Uiteraard is per discipline wel iets te zeggen onder welke leeftijden die het meest populair is. Echter door onze manier van trainen, kan iedereen instromen binnen elke sport.

Leeftijd mag dus nooit een belemmering zijn om niet voor een sport te kiezen. Bij twijfel, bel ons of stuur even een mailtje.

Wij geven 10% korting op het tarief bij een jaarabonnement. Gezinsleden sporten daarnaast ook met 10% korting. Verder ontvangen voltijd-studenten aan mbo/hbo/universiteit ook een korting op het abonnement.

Ja, voor voltijd-studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen, bieden wij studentenkorting van €4,50 korting per periode op het abonnement.

U kunt direct lid worden en inschrijven via onze website onder het kopje LIDMAATSCHAP. U kiest hier het abonnement dat het beste bij u past en via de knop DIRECT INSCHRIJVEN kunt u digitaal aanmelden. Na aanmelden ontvangt u altijd nog een persoonlijke bericht van ons met de bevestiging van uw abonnement met alle relevante en belangrijke informatie.

Uitschrijven dient altijd schriftelijk te gebeuren en kan door een e-mail te sturen naar administratie@chiacademy.nl met het verzoek tot uitschrijving. Van de uitschrijving ontvangt u altijd een schriftelijke bevestiging via e-mail. Houd bij de uitschrijving altijd het opzegtermijn in de gaten die bij uw abonnement hoort. Bij een standaard maandabonnement is dat 1 volle kalendermaand.

Indien je na de proefles besluit in te schrijven, verrekenen wij 100% het betaalde bedrag met je (restant) contributie. Zorg ervoor dat je dan uiterlijk 14 dagen na de proefles(sen) deelname inschrijft als lid.

Wij verrekenen in principe tot maximaal 2 proeflessen. Mocht je serieus interesse hebben in meerdere proeflessen, neem dan contact met ons op voor de opties.

Weet u niet welke sport u moet kiezen. Neem contact met ons op, voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Wij vragen voor de proefles een ‘borg’ voor onze aandacht & inspanningen tijdens de les. Van u weten we dat u met “commitment” toegewijd en serieus deelneemt aan onze les. Het bedrag wordt 100% verrekend, indien u lid wordt als abonnee binnen 14 dagen na deelname.

Word u niet lid, dan was dit uw bijdrage voor de les.

Je abonnement is niet sport-gebonden. Dat wil zeggen dat je wekelijks aan elke sport kan deelnemen die op het rooster staat. Afhankelijk van je abonnement, kun je dus meerdere disciplines volgen.

Hieronder geven we een voorbeeld:
Je hebt een abonnement voor 2x/week sporten.
* In week 1 doe je mee op dinsdag met Boksen en op donderdag met Kickboksen.
* De volgende week doe je mee op maandag met Yoga en woensdag met BJJ.
Je bent vrij in het afwisselen van de sporten.

Heb je een abonnement voor 1x/week, dan kun je iedere week uit 1 sport kiezen.

Ja, je kunt elke week aan één of meerdere lessen naar keuze deelnemen. Dit is afhankelijk van je abonnement.

Voorbeeld:

Je hebt een abonnement voor 2x/week sporten, dan kun je de ene week deelnemen aan Yoga en Boksen. En de andere week aan Tai Chi en Kickboksen. Dit mag je naar eigen inzicht zelf indelen, zolang jij je houdt aan de frequentie conform je abonnement.

Ja, u kunt via onze website direct een proefles reserveren. Voor deelname aan de proefles, is reserveren verplicht.

Om het voor onze vaste leden / sporters zo aangenaam mogelijk te maken, stellen we altijd voor om een proefles te komen volgen. Er zijn dan geen vreemde ogen op hun gericht. Als extra voordeel: U proeft dan direct de hartelijke sfeer, maakt direct kennis met de trainer en de aanwezige sportende leden. Indien u wegens persoonlijke redenen toch eerst wilt komen kijken, neem dan telefonisch contact met ons op.

Dit is een denkfout. Als je eerst probeert fit te worden voordat je komt sporten, gaat er veel kostbare tijd verloren.

Ten eerste zul jij met een ijzeren discipline zelfstandig moeten werken aan je fitheid, dat is vaak een moeilijke klus om alleen te klaren.

Ten tweede, als je direct komt sporten, sla je 2 vliegen in 1 klap. Je start direct met fit worden, onder de juiste begeleiding en gaandeweg zul je ook meer bekwaam worden in desbetreffende sport.

Daardoor zul je ook steeds efficiënter gaan werken en dus ook sneller fitter worden en een betere conditie opbouwen.

Niet wachten, maar direct starten dus.

Voor de proefles hebben wij materialen in bruikleen. Eigen spullen is in eerste instantie dus nog niet nodig. Wij hebben schone en frisse bokshandschoenen die u kunt gebruiken voor de proefles. Voor de Yoga lessen, Pilates hebben we Yogamatten en andere attributen in bruikleen. Na lidmaatschap dient u na 4 weken voor eigen spullen te zorgen. Wij hebben tegen voordelige tarieven ook materialen in de verkoop.

Wij bieden sporten voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze leeftijd is een richtlijn, omdat elk kind anders is.

Een onbekende omgeving met veel nieuwe kinderen, kan soms een beetje eng zijn voor het kindje (vooral de jongere kinderen). Als zij daardoor behoorlijke onder de indruk raken, kan het voorkomen dat zij dan achter papa of mama gaan verschuilen. Het is dan zonde als zij een proefles hebben geboekt, maar dan uiteindelijk de hele les aan de kant hebben zitten kijken.

Uiteraard proberen we elk nieuw kindje direct op hun gemak te laten voelen, door ze direct mee te laten spelen met de aanwezige kinderen, dat breekt vaak het ijs.

Sommige kinderen zijn hun leeftijd iets vooruit, ze zijn minder verlegen en vinden nieuwe omgevingen gewoon prima of hebben oudere broer(s) / zus(sen), waardoor zij zich geruisloos mengen in de nieuwe situatie.

In dat geval, kunnen ook kinderen die nog geen 6 jaar zijn ook meedoen met de proefles. Dat kunt u als ouder zelf het beste inschatten. Neem in ieder geval altijd even contact met ons op om de situatie te bespreken.

Op ons flex-abonnement geldt een opzegtermijn van 1 volle Week-Periode. Opzegging is op elk moment mogelijk voor het einde van elke Week-Periode. De Week-Periode is een periode van 4 weken.

Ja, ouders die er aanspraak op maken, kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport. Zij betalen dan voor uw kind de contributie.