BJJ School in Den Bosch voor beginners

BJJ / BRAZILAANS JIU JITSU

BJJ staat voor Braziliaans Jiu Jitsu en vanuit de oorspronkelijke traditionele Jiu Jitsu verder geëvolueerd door de Gracie familie grondleggers en vele andere leraren. BJJ is een martial arts, een legitieme verdedigingskunst dat zich net zoals de traditionele Jiu Jitsu kenmerkt oa. heup/schouderworpen, takedowns, om daarna op de grond verder te gaan met het worstel/grondgevecht en de tegenstander te ‘submitten’ (tot overgave te dwingen) middels klemmen en verwurgingen.

BJJ, BJJ Den Bosch, BJJ Beginners Den Bosch

Ons systeem is ontworpen voor de zwakken om zich te verdedigen tegen de sterken. – Master Rickson Gracie

Binnen onze lessen staan sportiviteit, respect én zelfverdediging centraal. Wij trainen de kunst voor persoonlijke ontwikkeling: ter cultivatie van zelfvertrouwen, beter om te gaan met stress en te presteren onder druk, maar ook ter ontwikkeling van probleemoplossend vermogen.

BJJ 30+

Onze doelgroep is 30+ jaar, maar uiteraard is iedereen welkom. Dit betekent gewoonweg dat wij met de groep op dezelfde soort intensiteit, mindset en wijsheid kunnen trainen. Waarbij intelligentie boven kracht staat. Zodat deze newby’s, liefhebbers en eensgezinden zich kunnen wagen aan deze bijzondere vechtsport.

BJJ Dames, BJJ Vrouwen

Technisch & tactisch werken aan submissions

BJJ legt naast staande technieken (self-defense) vooral de focus op grond-technieken. Het is een technisch georiënteerde vechtkunst, waarbij je vooral op een slimme, tactische en doordachte manier de tegenstander probeert te neutraliseren en overmeesteren (submission). Je zou het kunnen vergelijken met schaken, waarbij diegene die net een stap eerder is, grotere kans maakt het gevecht te winnen. Er wordt getraind met een witte Gi (Kimono) met een bandensysteem. Op de warme zomerdagen trainen we ook no-gi.

BJJ kinderen, BJJ Kids, BJJ vrouwen beginners

Wie niet sterk is…

Een van de grondleggers van BJJ is Helio Gracie. Hij heeft de vechtkunst dusdanig ontwikkeld en aangepast, dat deze technieken de kleinere en zwakkere beoefenaars zich in staat stelden zich tegen grotere en sterkere tegenstanders te verdedigen en zelfs te overwinnen. De kunst is daarom erg geschikt voor zowel mannen, als dames die zich meer ‘bekwaam’ willen ontwikkelen.

BJJ Trainen, Brazilian Jiu Jitsu Den Bosch

Team Babytank

De trainer, Chewing Lam, volgt lessen bij Michel Verhoeven van Babytank BJJ. Michel Verhoeven is 3e graads blackbelt onder Harold Harder (Pioneer van BJJ in NL en 4e graads blackbelt onder Rickson Gracie). Wij volgen het lessencurriculum van Team Babytank.

Voor wie dichter bij de bron en de harde kern van Babytank BJJ wilt trainen, is Babytank BJJ te Velddriel de aangewezen locatie.

BJJ is interessant voor iedereen, die:

志 een van de meest effectieve vechtsport wil leren.
conditie, coördinatie en motoriek willen verbeteren.
志 die het leuk vinden om slim te werken, en fysiek contact leuk vinden.
weerbaarheid en zelfvertrouwen willen opbouwen via sportieve manier.
志 hun concentratie en discipline willen verbeteren.
志 zich willen kunnen verdedigen tegen een fysieke sterkere tegenstander.

Centraal binnen de lessen van Chi Academy zijn:
志 Respect
志 Discipline
志 Vertrouwen
志 Veiligheid
志 Fun
志 Techniek

Lestijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Proefles

Direct proefles reserveren.