Meditatie in Den Bosch

Vandaag is de wereld stressvoller dan ooit en meditatie is een kans om de dagelijkse routine, dagelijks leven te doorbreken.

Meditatie, een eenvoudige en natuurlijke techniek die je helpt om je stressniveaus en gedachten onder controle te houden.

En wat betekent dit dan concreet?

Je oefent je zintuigen door stil te zitten. Stil zitten betekent niet dat we niets doen. Het is concentreren, voelen, horen en doen, bewust te zijn van telkens ‘nu’.

Met andere woorden, jij bepaalt je gedachten en je traint je eigen geluk. Zoals wel eens wordt gezegd: Geluk is geen doel, het is een manier van leven. Jij bepaalt je eigen lot!

Het pad is het doel

Duidelijk? Of nog te vaag voor je? Geen nood, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Mentale ontwikkeling en groei is niet af te dwingen, maar dien je stap voor stap te bewandelen.

Ademhaling

Tijdens de geleide meditatie gaan we bewust ons adem voelen en oefenen.
Vaak zijn we ons niet bewust van onze eigen ademhaling. Deze is vaak te hoog, onregelmatig en kan daarmee voor diverse kwaaltjes zorgen. Vage klachten, of een onrustig gevoel.

Bewust zijn van onze ademhaling, deze analyseren, veranderen en efficiënter maken (mindfulness meditatie), zullen ruimte en rust creëren van onze dagelijkse stress, gedachtes, zorgen en emoties.

Het belang van ademhaling

Het eerste dat je moest doen om te overleven na je geboorte. Het laatste wat je zult doen als je sterft. Als baby hebben we een mooie natuurlijke ademhaling, maar na verloop van onze levensjaren nemen we onbewust een andere ademhaling aan, te snel of onregelmatig, te hoog, te oppervlakkig. Ademhaling beïnvloedt direct ons zenuwstelsel en daarmee ons lichaam en geest.

Meditatie is interessant:

* als je op zoek bent naar een effectieve manier om je lichaam en geest te kalmeren en je te concentreren op het huidige moment
* als je veel in je hoofd zit en weinig tot rust kan komen
* als je wilt leren meer bewust te zijn van wat er om je heen gebeurt
* als je de beste tool wilt leren voor jou en je leven
* als je een ‘time-out’ wilt nemen op de stress van het leven

Maak kennis met meditatie – een eenvoudige en gemakkelijke manier om te leren mediteren.

Lees hier ons artikel: De voordelen van meditatie: hoe meditatie je leven ten goede kan veranderen.

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Er zijn momenteel geen structurele dagen. Datums voor de meditatie sessies separaat worden ingepland. Bekijk het lessenrooster voor de dagen.