Golden Treasure

Golden Treasure

Hoi lieve allemaal!

Ik zit op dit moment achter mijn bureau (alias keukentafel) en wil nog even tussen de bedrijven door jullie trakteren op een SUPER Gezond recept!


Trouwens welke bedrijven dan tussendoor?!!

We gaan, zoals sommige weten, vrijdag met het vliegtuig op avontuur voor onze 1e editie: Mindfulness Retreat in IJsland. Ik ben gelijk ook maar onze website aan het aanpassen om onze Mindfulness programma te promoten, en uiteraard hoort bij een Mindfulness leven ook een gezond dieet.

Ik ben al jaren verslaafd geweest aan 1 drankje. Ik wilde elke ochtend, op nuchtere maag, een halve citroen met warm water drinken. Belofte: Goed voor je spijsvertering, je valt er sneller door af en nog allerlei gezondheidsredenen die teveel zijn om te benoemen. Dus ja, ik moet zeggen dat het zeker zijn beloftes waar maakte. Toch inderdaad, niet goed voor je tandglazuur, met reden dat ik veel rietjes heb versleten. Zelfs als ik uit ging logeren dan kwam ik altijd met een citroen en een rietje aan want uit ervaring heeft niet iedereen altijd een rietje in huis!!

Echter op een gegeven moment was ik de smaak beu, de rietjes die toch weer veel voor plastic afval zorgde en toen kwam ik op een nog beter zuur goedje… Biologische Appel Azijn. Ook hier werd ik al snel door mijn tandarts gewezen op het feit dat het niet goed is voor je tandglazuur, echter zijn de meningen hier over verdeeld op internet. Net zoals de meningen verdeeld zijn over het feit dat alle tandartsen en ook onze gehele maatschappij fluoride zo verkoopt. Ik ben daar al ruim 10 jaar geleden van afgestapt en onze zoon heeft ook altijd fluoride vrije tandpasta. Maar goed we dwalen weer teveel a f en mocht je trouwens ooit vragen hebben over mijn leefstijl of dieet, let me know!

Wat doet Appelazijn?

 • Heeft een bijdrage om vele bacteriën te doden
 • Heeft bijdrage om je bloeddruk verlagen en vecht tegen diabetes
 • Heeft een eigenschap om je te helpen met verliezen van gewicht
 • Verlaagt je cholesterol en kansen op hartziektes
 • Plus dit is ook extern te gebruiken bij diverse haar/ huidproblemen
 • Dankzij een van onze lieve studenten, die al eerder met Kurkuma in haar drinken aan de gang was, dacht ik.. He, wat nu als we deze super ingrediënten van ons samen gaan mixen… Misschien bestaat het al wel.. En ja….. ik heb het wiel wederom weer niet uitgevonden, maar wel “Gevonden” (You gotta love Google) en aangepast tot een mooi eigen receptje!

  Even in kort wat Kurkuma allemaal doet? Ik was al op de hoogte van wat Kurkuma kan doen, plus het feit dat ik vaak Aziatisch kook en bijna dagelijks met Kurkuma in aanraking was, dacht ik het is ok, en we worden al beloond met de vele benefits. Maar bij nader inzien, deel je het eten en een mespuntje kurkuma wordt dan per persoon wel heel minimaal.

  Wat kan Kurkuma allemaal doen dan?

 • Heeft een ontstekingsremmende werking, goed voor mensen met Arthritis en reumatische arthritis.
 • Kan alzheimer voorkomen
 • Natuurlijk antiseptisch en antibacterieel middel
 • Natuurlijke ontgifter voor je lever
 • Werd in de Chinese medische wereld veel gebruikt voor anti-depressie
 • En nog veel meer om op te noemen..
 • Recept:
  – 1 glazen potje wat goed afsluitbaar is (ik heb een oud jampotje in gebruik)
  – 4 eetlepels biologische appel azijn (tegenwoordig ook in supermarkten verkrijgbaar)
  – 1 hele citroen, geraspt
  – 2 eetlepels Kurkuma poeder
  – Mespuntje zwarte peper (zo komen de Powerrrrrr benefits van alle goedjes beter tot zijn recht)

  Elke ochtend pak je hier een theelepel van in een kopje met lauw warm water.
  Is het pas net gekookt, dan verliest het al zijn goede kwaliteiten.
  Voor diegene die niet zonder zoet of suiker kunnen, kan je eventueel een beetje suiker toevoegen.
  (honing of suiker maar liever kokossuiker of Maple Syrup zegt deze Veganist uiteraard)

  En deze “ Gouden Schat” is een week in de koelkast houdbaar.

  Het kan zijn dat je even moet wennen aan de smaak, en geloof mij, het originele recept zegt gewoon gelijk in je mond doen en laten smelten…. of heerlijk op je boterham smeren… Uuh?

  Nee, mijn advies, gewoon in je kopje lauwwarme water, in 1 keer op drinken en dan zeker een half uurtje wachten met je ontbijt.

  Kom maar op met deze SUPER power Weerstand Boost!

  Namasté