Chewing Lam

Chewing Lam

Chewing Lam - Chi AcademyBedankt voor je interesse in de Chi Academy.

Chewing is hoofdtrainer. Hij is de oprichter van de Chi Academy en heeft als doelstelling om mensen kennis te laten maken met de filosofie & kracht van Chi en hen te begeleiden in een gezonde & sportieve levensstijl.

Hij is gediplomeerd kung fu leraar en gecertificeerd in Muay Thai Boran. Hij geeft les binnen een breed scala van sporten bij de Chi Academy.

Daarnaast verzorgt hij ook personal trainingen en workshops voor zowel zelfstandige ondernemers, grotere bedrijven en particulieren. Hij is docent anatomie en gediplomeerd voedingsdeskundige. Daarnaast is hij Rots & Water docent en verzorgt hij zelfverdedigingscursussen.

Wim Hof Methode instructeur
In 2016 is hij in aanraking gekomen met de Wim Hof Methode (WHM) en was hiervan zo onder de indruk, dat hij in 2017 is gestart met de opleiding tot instructeur voor Wim Hof Methode. In 2018 heeft hij de opleiding afgerond. Bij de WHM spelen ademhaling, mindset en koude-training een grote rol.

Achtergrond informatie
Op 4-jarige leeftijd is hij door zijn grootvader geintroduceerd aan zijn eerste Kung Fu leraar. Sindsdien is hij niet meer gestopt met het leren en beoefenen van vechtsporten & krijgskunsten.

Bedrijfsleven
Tijdens zijn studiejaren marketing management gestudeerd, maar uiteindelijk belandt in de IT & Financiele sector waar hij diverse functies heeft bekleed, uiteenlopend van oa. business consultant tot aan project manager. Na vele omzwervingen besloten om van zijn passie zijn professie te maken.

Khuen Kru ceremonie
Chewing geeft sinds 2000 les, maar is vanaf 2014 gestart als professionele leraar. Na jarenlange Muay Thai training bij zijn leraar Kru Roy Portier, heeft hij in 2008 een officiele Khuen Kru ceremonie afgelegd. De Khuen Kru is een oude traditie waar een student belooft zichzelf te wijden aan het levenslang leren van Muay Thai en de leer van hun Meester te respecteren en te eren.

Favoriete vechtkunst
Chewing is van mening dat je nooit uitgeleerd bent, en is nog steeds bezig met verdieping, bestuderen en leren van nieuwe technieken binnen diverse vechtsporten. Chewing’s favoriete vechtkunsten zijn Pahuyuth (Muay Thai Boran), Tai Chi Quan (Chen stijl, sinds 2014 in de lijn van Frank Marquardt, leerling van meester Jan Silberstorff en grootmeester Chen Xiao Wang) en in 2017 gestart met BJJ (Brazilian Jiu Jitsu). Pahuyuth vanwege de schoonheid van de cultuur en de effectieve technieken van het staande Thais vechten. Tai Chi Quan vind hij mooi vanwege de filosofie, harmonie en de bio-mechanica achter de kunst. BJJ is een prachtige vechtkunst, dat zich kenmerkt door effectieve grond- en staande zelfverdedigingstechnieken, gebruikmakend van connectie en hefboomwerking.

Levensstijl
Naast alle vechtsporten, hecht Chewing heel veel waarde aan een gezond en fit lichaam en geest, ook omdat hij elke dag weer fit en vol enthousiasme voor de klas dient te staan. Daarbij speelt voeding een cruciale rol. Chewing is veganist, hij kiest zijn eetmomenten zorgvuldig uit (gebruik makend van diverse methodieken) en is exact met betrekking tot zijn keuze in voeding.

Harmonie
Verder vindt hij respect, vriendelijkheid en dankbaarheid belangrijke eigenschappen. Hij gelooft in de universele principes van Ying & Yang (Tao), waarbij het oa. draait om balans, harmonie, rust en ontspanning.

Als je geinteresseerd bent geworden na het lezen onze website, neem dan een proefles en ons team zal je persoonlijk hartelijk begroeten op de Chi Academy.

Tot ziens op de Chi Academy.

Wij zijn uniek in de regio. Bepaal voor jezelf en bekijk onze sporten.~Chi Academy

Team

Yoga lerares, Fitvak fitness instructeur, Rots & Water, Personal Trainer, Life Coach
Trainer Muay Boran, Kick+boksen, Kung Fu, Tai Chi, WHM instructeur, Personal Trainer, Life Coach
Trainer Bokszak+Cardio, Kickboksen Kids + Jeugd, Boksen, Personal Trainer
Wing Chun leraar, Tai Chi leraar
Trainer Kickboksen, Fitness Trainer, Bootcamp, HIIT, Personal Trainer