Artikels

Tai chi: Hoe deze Chinese krijgskunst zich ontwikkelde en hoe belangrijk deze is in de huidige samenleving.


Tai chi is een oude, traditionele Chinese krijgskunst die nog steeds wordt beoefend. Het is ook een vorm van meditatieve beoefening van lichaam en geest. In dit artikel gaan we in op de geschiedenis van Tai chi, hoe het tegenwoordig wordt beoefend en de betekenis ervan in de samenleving. We zullen het ook hebben over wat het betekent om Tai Chi te beoefenen en welke voordelen het heeft voor lichaam en geest. Wat dat betreft, laten we een duik nemen in de geschiedenis van Tai chi!

tai chi, tai chi den bosch, tai chi balans, tai chi gezondheid

Geschiedenis van Tai Chi

Wanneer Tai chi is ontstaan, is niet helemaal duidelijk. Er bestaan hier verschillende verhalen over, waarschijnlijk ergens in het begin van de dertiende eeuw. De meest bekende legenda schrijft het ontstaan van Tai Chi toe aan de Taoïstische monnik Zhang San Feng. Het is meer aannemelijk dat Tai Chi oorspronkelijk was bedoeld als een vorm van oefening voor het leger. De praktijk kwam voort uit militaire opleidingen, toen nog in zijn rauwe vorm. Het is aangetoond dat de meditatie-achtige bewegingen van Tai chi een positief effect hebben op gezondheid en welzijn. In de afgelopen jaren is ook aangetoond dat Tai chi een positief effect heeft op het voorkomen van depressie en angst.

tai chi oefening, tai chi

Hoe wordt Tai chi tegenwoordig beoefend

Het is een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur en wordt wereldwijd door miljoenen mensen beoefend. Meestal wordt tai chi gedaan met langzame, weloverwogen bewegingen die op een gecontroleerde manier worden uitgevoerd om lichaam en geest te verbeteren. Het is ook een activiteit met weinig impact die gedurende lange tijd kan worden uitgevoerd zonder de gewrichten te beschadigen. Tegenwoordig wordt tai chi gebruikt voor lichaamsbeweging, ontspanning, stressverlichting en als krijgskunst.

Wat betekent het om Tai Chi te beoefenen?

Tai chi is een Chinese krijgskunst die wordt beoefend voor gezondheid en welzijn. Het heeft een lange traditie. Het is door veel verschillende groepen beoefend en heeft veel invloed gehad op hoe de samenleving functioneert. Deze krijgskunst is belangrijk in de huidige maatschappij omdat het mensen helpt zich rustiger, meer zelfcontrole te hebben en in balans te blijven. Tai chi is ook een goede vechtsport omdat je hiermee je lichaam op verschillende manieren kunt gebruiken. Het kan je helpen om je lichaam en geest te ontwikkelen en helpt je om flexibeler en gezonder te worden.

yin yang, balans, evenwicht, centrum, center, neutraal, geluk,

Voordelen van Tai chi

Tai chi is een zeer populaire vorm van lichaamsbeweging in China en heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het is een oefening met een lage intensiteit die helpt bij balans, spierkracht en flexibiliteit. Het verbetert ook het immuunsysteem en helpt bij het verminderen van stress. Tai chi is ook erg goed voor mensen die meer rust in hun leven willen ervaren. Het is ook een geweldige vorm van lichaamsbeweging voor mensen van 60 jaar en ouder, omdat het niet belastend is voor hun lichaam.

Tai Chi lessen

Wil je meer weten over onze wekelijkse tai chi lessen, kijk dan op onze Tai Chi pagina.

Wil je eerst zelf thuis oefenen, dan kan dat ook via onze Online Tai Chi cursus.

Tai Chi Workshop

Zoek je voor je bedrijf of event nog een interessante workshop? Dan is wellicht onze Tai Chi workshop iets voor jou.

You may also like...

Popular Articles...