yoga, yoga den bosch
Artikels

Hatha Yoga: wat je kunt verwachten tijdens je eerste les.


Hatha yoga is veel meer dan alleen een workout. Het heeft veel voordelen die goed zijn voor je gezondheid en geestelijk welzijn. Het kan ook helpen om spanning en depressie te verminderen. Als je leert hoe je het goed moet doen, kun je het zelf doen. Dit artikel geeft je alles wat je moet weten over hoe je aan de slag kunt met je eerste les.

hatha yoga, hatha yoga den bosch, yoga, yoga den bosch

Wat gebeurt er in mijn eerste yogales?

Tijdens je eerste Yoga les in onze Yoga Studio in Den Bosch kun je enige aanpassingen (adjustments) verwachten. De docente zal je helpen en laten zien hoe je je lichaam in een comfortabele positie kunt brengen. De docente laat je ook zachtjes zien hoe je moet ademen tijdens de les en leert je hoe je het verloop van de les kunt volgen. Je leert ook enkele technieken om je te helpen de juiste lichaamshouding te behouden. Meestal start de les met een reeks rekoefeningen. Ter illustratie een voorbeeld: Je kunt gevraagd worden om je armen boven je hoofd uit te strekken, voorover te buigen vanaf je heupen of je tenen aan te raken. De rekoefeningen helpen je lichaam open te stellen voor de rest van je yogasessie.

yoga den bosch, hatha yoga den bosch, yoga beginners, hatha

Waarom is Hatha Yoga zo populair?

Hatha Yoga is een eeuwenoude praktijk die zijn oorsprong vindt in India en is daarmee een van de meest populaire vormen van yoga. Het is een low-impact vorm van yoga die geschikt is voor alle fitnessniveaus. Hatha Yoga is een fijne en zachte manier om stress te verminderen en daarnaast je mentale & fysieke welzijn te verbeteren. Er zijn veel verschillende soorten houdingen die je tijdens je les zult uitvoeren. Naarmate je verder komt in je les, zullen geleidelijk de moeilijkheidsgraad van de houdingen verhogen. Deze vorm van yoga is ideaal voor beginners omdat het zacht is en weinig impact heeft. Het is ook een geweldige vorm van beweging voor senioren.

yoga, yoga den bosch

Wat moet je dragen?

Als yoga nieuw voor je is, wil je er misschien over nadenken om je te kleden op een manier die voor jou comfortabel aanvoelt. Belangrijk is dat de kleding los zit of kan mee-stretchen, je zult veel namelijk veel stretchen en bewegen. Tegenwoordig dragen zowel mannen als vrouwen een yogalegging of lange of korte sport/joggingsbroek, maar als je je echter zorgen maakt dat je kleding te onthullend of ongemakkelijk is voor je comfort, kun je altijd een extra outfit meenemen. Wellicht ten overvloede, maar een sportbeha voor dames is ook geen slecht idee. Neem een waterfles en handdoek mee naar de yogastudio. Yoga is een fysiek actieve beoefening, dus de kans is aanwezig dat je gaat zweten. Heb je een eigen yogamat, dan kun je deze altijd meenemen. En anders kun je deze van de yogastudio lenen.

yoga den bosch, hatha yoga den bosch

Hoe bereid je je voor op je eerste les?

De eerste stap om je voor te bereiden, is om te weten wat je kunt verwachten tijdens je eerste les. Als je de yoga studio binnenloopt, doe je schoenen uit en mag je op de bankjes plaatsvinden. Als de zaal open is, kun je binnenlopen en word je begroet door een lieve docente en uiteraard nieuwe gezichten. Nadat je naar je plek wordt begeleid en bent gesettled, kan de les zo starten.
Waar je ook rekening mee dient te houden, is dat je mogelijk niet alle oefeningen in één keer zult kunnen of een volledige les perfect zal volgen. Dit komt omdat je de houdingen en ademhalingstechnieken nog compleet nieuw zijn. Geef jezelf de kans om alles rustig te leren. Naarmate je meer lessen volgt, zul je beter naar je lichaam kunnen luisteren en volgt daarna vanzelf de juiste houdingen en bewegingen na een aantal lessen.

Binnen onze Yoga Studio in Den Bosch worden de lessen verzorgd door ervaren docenten die jou kan helpen het meeste uit je praktijk te halen.

Bekijk hier de Hatha Yoga pagina voor onze lessen op de Chi Academy in Den Bosch.

——————————

You may also like...

Popular Articles...