shaolin kung fu, shaolin monnik
Artikels

De Chi Academy: Een gids voor Shaolin Kung Fu

Shaolin Kung Fu is een vechtsport die al meer dan 2.500 jaar in China wordt beoefend. Het is de belangrijkste stijl van Chinese vechtsporten en is van generatie op generatie doorgegeven. Er zijn tegenwoordig veel verschillende scholen voor Shaolin Kung Fu, maar de bekendste is het Shaolin-klooster waar deze kunsten zijn ontstaan. Ze worden nog steeds beoefend, maar in een andere vorm. Het is niet alleen een vechtsportstijl, maar ook een spiritueel pad. De manier van Shaolin Kung Fu is om met mededogen en met innerlijke vrede naar de wereld te kijken. Dit artikel is een gids voor Shaolin Kung Fu.

shaolin kung fu, shaolin monnik

Wat is Shaolin Kung Fu?

Shaolin Kung Fu is een krijgskunst die afkomstig is uit het Shaolin-klooster in de provincie Henan, China. Het is de bekendste stijl van Kung Fu. Het heeft zich verspreid naar verschillende delen van de wereld en vooral een gevechtsstijl die wordt gebruikt in films en televisieprogramma’s. Het staat bekend om zijn krachtige en sierlijke bewegingen. Kung Fu is van oorsprong een krijgskunst die zich richt op de ontwikkeling van lichaam en geest. De oude Kung Fu-meesters geloven dat de geest het belangrijkste deel van het lichaam is en getraind moet worden om de meest effectieve Kung Fu te bereiken. Deze meest effectieve Kung Fu had vooral betrekking op het innerlijke. Kung Fu is een sierlijke vechtkunst om te leren als je je fysieke en mentale vaardigheden wilt ontwikkelen.

shaolin tempel, shaolin kung fu

De geschiedenis van Shaolin Kung Fu

Het Shaolin-klooster bevindt zich in China, waar het in de 6e eeuw werd gesticht door de Boeddhistische Shaolin monniken. Het klooster is nu een populaire toeristische bestemming, met een groot aantal bezoekers van over de hele wereld. Het klooster is ook de geboorteplaats van Shaolin Kung Fu, een krijgskunst die nog steeds wordt beoefend. Kung Fu is toegankelijk voor alle niveaus, van kinderen tot volwassenen. De beoefening van Kung Fu beperkt zich niet alleen tot het klooster in China, maar heeft zich ook verspreid naar andere landen. De kunst werd oorspronkelijk gemaakt als een manier om monniken te verdedigen in hun strijd tegen indringers. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig scholen die de effectieve vechtvorm onderwijzen. Sindsdien is de kunst geëvolueerd naar een manier om jezelf te verdedigen tegen de moderne gevaren in onze samenleving, zoals hoge bloeddruk, stress, stijfheid en overgewicht.

shaolin tempel, shaolin kungfu

De filosofie van Shaolin Kung Fu

De filosofie van Shaolin Kung Fu is gebaseerd op het Boeddhisme. Het doel van de filosofie is om een staat van evenwicht, een staat van evenwicht en harmonie in het leven te bereiken.

De filosofie van Shaolin Kung Fu heeft vijf belangrijke principes.
* Eerlijk en oprecht te zijn in alles wat je doet.
* Een staat van eenvoud te handhaven.
* Nederig te blijven en een gevoel van dankbaarheid te hebben.
* IJverig te zijn in je cultivatie.
* Bewust te zijn van de veranderingen in de wereld.

Kung Fu-training

De Chi Academy heeft een opleidingscentrum dat lessen en seminars aanbiedt voor beginners en ervaren vechtsporters. De academy biedt verschillende vechtsporten, waarmee je leert hoe jij jezelf kunt verdedigen en op persoonlijk vlak kunt ontwikkelen. De kung fu training wordt gegeven in een vriendelijke en inspirerende omgeving. Ga voor meer informatie over Shaolin Kung Fu bij de Chi Academy naar onze pagina Shaolin Kung Fu Den Bosch.

Shaolin Kung Fu, Shaolin kung fu den bosch, kung fu den bosch

You may also like...

Popular Articles...