Yoga Masterclass Workshop 

Yoga Masterclass Workshop 

Lieve yogi vrienden, 

Finally, hier is hij dan eindelijk; onze blog van de Yoga Masterclass workshop. 
Het was een fijne en leerzame workshop, nog bedankt voor diegene die er waren 🙂  

De workshop part I 
We begonnen het eerste gedeelte met de primary serie van Ashtanga Yoga. Voor wie Warrior Yoga bij ons beoefend (deze vorm lijkt op power/vinyasa yoga) is Ashtanga Yoga dan toch wel een iets meer pittigere vorm 😉 

Er is altijd een vaste volgorde/sequence en de asanas komen in tegenstelling tot Hatha Yoga tussendoor de vinyasa’s. Vinyasa’s creëren warmte in ons lichaam zodat we meer gaan zweten en het lichaam zuiveren. 

De asanas zijn juist je rustmomenten. Je laat je begeleiden door de Ujjayi breath. Deze ademhalingstechniek hebben we deze dag niet gedaan, want het was allemaal nieuw en vrij inspannend! Next time komt deze zeker aan bod!  

Nieuw Binnenkort: Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga lessen starten binnenkort op de woensdagochtend voor de ‘Harde Bikkels’ onder ons;

 • de gedisciplineerde grondvechters (BJJ/Judo/Grappeling) die beter willen presteren en hierdoor onder andere sneller uit klemhoudingen kunnen komen,
 • voor de staande vechters (Boksers/Kickboksers/Muay Thai/Muay Boran/Wing Chun) waar deze yoga vorm een goed verlengstuk voor is om de spieren/gewrichten soepel te houden
 • & voor iedereen die zich kan vinden in een zelf gedisciplineerde sport.


 • Hierbij geeft de Chi Academy je verschillende ademhalingstechnieken zodat je een betere controle krijgt over je eigen mindset en lichaam waardoor jij dus een betere controle krijgt over je tegenstander!  

  Dit is niet zomaar een yoga vorm, dit is heel hard werken! En nog één voordeel: deze les is voor werktijd, dus na de yoga kan je gelijk onder de douche springen en vanuit de sportschool meteen door naar kantoor. Heb jij in ieder geval alweer getraind die dag!!!  
   
  Workshop part II 
  We zijn de Ashtanga les wat eerder gestopt en hebben fijne Yin Yoga poses gedaan want we hadden nog een redelijk inspannende middag met veel handstanden. Onze deelnemers konden alvast lekker ontspannen. 

  En hier komt het allerbeste: tijdens onze break hadden we allemaal wat lekkers meegenomen om te delen. Trots op jullie!  

  Sharing = Caring!

  Geweldige veganistische baksels, taarten en vers fruit… allemaal te lekker dus delen we natuurlijk onze bronnen voor diegene die willen:  Food Blog
   
  Meditatie 
  Zoals te zien was op onze FB Live video hadden we een verrassing. Karolina (onze andere Yoga docente) kwam samen met haar man met al hun “buitenlandse” muziekinstrumenten. 

   

  Samen hadden ze een mooi stuk in elkaar gezet om iedereen op reis te nemen met behulp van verschillende geluiden. De reacties waren positief, dus we gaan dit zeker herhalen voor diegene die dit spektakel hebben gemist.

  Want laten we straight blijven, je hoef echt niet zweverig te zijn of zelfs in spiritualiteit te geloven (spiritualiteit is altijd een leuk aanknopingspunt voor een discussie), als jij je ogen dicht doet en diverse onbekende muziekklanken hoort, dan doet dit iets met je, op welke manier dan ook. 

  Muziek brengt ons allemaal samen en maakt ons samen een. 
   

  One love