Vasten tijdens de vakantie

Vasten tijdens de vakantie

Dag 1 vasten
Wat was de bedoeling ook alweer?

Intermittent fasting:
Tijdens een bepaald “tijd raam” eten en de overige uren per dag eet je niets, dus vast je.

Je verbrandt op een andere, of beter gezegd, op een meer efficiƫnte manier je energie, het helpt met afvallen en het bevordert je insuline gehalte, dus minder trek.

Kitogeen (ketogenic):
Next level, voor het gemak noemen we ons lichaam een motor. De laatste honderd jaar leven we vooral op suikers, maar voorheen in de Cave men tijd leefde we vooral op vetten.

En door op suikers te leven gebeurt er veel in je lichaam welke niet altijd positief zijn. Misschien herkenbaar de inkak-dip na het eten, vermoeidheid, altijd trek, onverzadigd gevoel na eten, verslaafd aan suikers, suikerziekte type II en nog meer vervelende kwaaltjes en kans op andere serieuze aandoeningen, overgewicht, obesitas.

Door de focus te leggen om meer op gezonde vetten te leven geef jij je lichaam & zeker je hersenen een boost van energie. Je bent scherper, mindere glucose pieken, je geheugen wordt beter en het helpt met afvallen. PS. Nee lieve mensen, je spieren gaan er niet aan, want eiwitten maakt nog steeds een onderdeel uit van het voedingsplan. Bovendien gaat je lichaam pas je spieren opvreten als je in ‘starvation modus’ bent. Ook een kleine hoeveelheid glucose heb je nog steeds nodig.

Waarom dan 3 dagen vasten?
(Uitzondering water/kruidenthee en matig black coffee)

1. Je vernieuwt je immuunsysteem. Oude en mindere gezonde cellen worden direct vanuit de stamcellen vernieuwd.

2. Zo kom je sneller in keto status, je maakt je opgeslagen suikers op en zo kan je met een schone lei starten.

3. Je valt af, eindelijk de zwembandjes die leeglopen ;p

4. Je geeft je mindset een boost, traint je doorzettingsvermogen en wilskracht.

5. Je maakt een mentale en fysieke verandering door. En verlaat je veilige comfortabele omgeving van altijd kunnen eten.

*Been there already! Meer dan een half jaar met een rare knobbel in mn oksels gelopen, 2x naar de dokter… kon er weinig aan doen dan af te wachten tot het vanzelf overgaat, het een dikke abses wordt of anders wegsnijden. Geen van alle een goede optie voor mij.

En na 2,5 dag vasten… Geen 3???? Ok,ik was vergeten dat ik een heel weekend op ashtanga school zat en al mijn belangrijke mineralen, vitamines, enzymen etc eruit had gezweet en gelijk met vasten aan de slag ging… niet handig, dit was een harde les want ik viel na 2,5 dag letterlijk uit elkaar en kreeg een soort van zware griep AKA keto flew… (zie onder)

Na 3 dagen inderdaad.. die gekke knobbel weg?!!! serieus, ik had al enge dromen dat het iets anders was, onder mes moest of gewoon kon wachten tot mijn oksel zich had verdriedubbeld? Ben levend bewijs hier??*

Dag I
Prima, niet echt hoofdpijn, ook al ging ik cold turkey en tot laatst nog lekkere koolhydraatjes benuttigd, weinig kwaaltjes. Kan zelf nog een hele tent opzetten tijdens de vakantie, de auto uitladen en alles inruimen! Maar goed, ik doe dit wekelijks dus ben al iets gewend.

Dag 2
KETO FLEW, nu al?!?! Ben niet vooruit te branden.. super moody, letterlijk LAM ?perfect hoor met die tropische hitte, je kind die continue wilt spelen, zwemmen, voetballen, snacken en waarvoor je moet koken… mijn dagelijkse agenda voor sporten/yoga op holiday, verdwijnt ook als sneeuw voor de horizon, ik kom niet eens uit mijn stoel!!!! Ok, luiaard style… heel slowmotion… zit niemand op te wachten hier!

Echt thuis is toch wat gemakkelijker ???, een stenen huis met genoeg ruimtes voor verkoeling, heel wat anders dan een katoenen tent die de hele dag in de Spaanse zon staat te schijnen…

KETO FLU : koorts, rillingen, slappe spieren, misselijk, duizelig en malaise gevoel..
Eigenlijk een goed teken, want alle suikers gaan eruit… je “motor” wordt gereset van leven op suikers naar; ik moet overleven op vetten! YES, dat moeten we hebben… maar NO niet de juiste plek/tijd ben ik bang?

Ok, dit is weer een harde les!! Doordat ik denk ik teveel koolhydraten/ suiker verslaafd ben, de samenstelling van mijn lichaam….ik altijd vanaf meer dan 2 dagen vasten de KETO FLU krijg..

Bij terugkomst samen met manlief deze 3 dagen herhalen en dan krijgen jullie zoals beloofd het verslag!

Dag 2 part II
Gelijk avocado gegeten met veel olijfolie… probeer wel zoveel mogelijk gezonde vetten te blijven eten..

1 uur later…het leven trekt weer terug in mijn lichaam? ik kan weer lachen… ik kan me verplaatsen zonder duizelig, moe of koorts te hebben, ja…. ik heb weer kracht om te lopen en zwemmen met het gezin en zeker important: back2business, daily sporten on the holiday ??????

Sorry folks, maar dit is het leven! Vallen en opstaan!

Accepteer, en pluk de dag??