My favorite homemade Wintertea

My favorite homemade Wintertea

Eindelijk zal ik een van mijn lievelingsthee recepten online zetten!

Niet alleen in de winter maar ook door het hele jaar door ben ik altijd een grote fan geweest van diverse vleesstoofgerechten. Heerlijk met nasi putih of nasi kuning (witte rijst of gele rijst).

Maar gezien vlees echt voltooid verleden tijd is, was er een kruid waar ik wel heimwee naar bleef houden, Cengkeh bubuk vertaald; Kruidnagel.

Kruidnagel wordt vaak in de Indische keuken voor rundvleesstoof gerechten en soepen gebruikt waardoor het een extra pittige, scherpere smaak krijgt. Voor sommige ook wel bekend van de Glühwein.

Wetenschappelijk is bewezen dat er in Kruidnagel een stofje zit die milieuvervuilende stoffen oplost, Eugenol. Dus afvalstoffen in ons lichaam worden beter afgevoerd. Tevens zitten er ook nog ontstekingsremmende stoffen in. Ja, wees nu niet de wijsneus zijn en bedenk dat je in plaats van een ibuprofen of paracetamol nu lekker deze thee moet gaan drinken, want helaas gaat dat niet op. Laat het een extra toevoeging zijn.

Verder ben ik door een heerlijk recept echte fan van de Chinese jujube pruim geworden. Hier heb ik ook een super lekker recept van. To be continued 🙂

Met deze twee ingrediënten was ik nog niet tevreden, en misschien vanwege de kleur of vanwege mijn voorraad keuze, ben ik begonnen om er ook maar Goji bessen aan toe te voegen.

Resultaat; een heerlijk verwarmende zoete thee.

Ingrediënten: +/- 1 liter thee
4 gedroogde jujube pruimen, even in de lengte doormidden snijden
2 kruidnagels
1 kaneelstok
Eetlepel Goji bessen

Alles in een normaal pannetje opzetten en als het kookt op een laag pitje zetten en lekker laten pruttelen. Ik laat het minimaal 30 minuten trekken.

Vervolgens stop ik alles in, voor de Yoga leerlingen, mijn bekende grijze thermoskan en blijft deze tijdens de les nog mooi trekken. De thee is dan na de Yogales heet genoeg om in te schenken.

Ps. Mijn tip; drink bij verse kruidenthee AUB nooit suiker! En voor de zoetkauwen onder ons , ok… als je het niet laten kan, maar dan nooit de witte suiker, pak liever Maple Syrup, palmsuiker(kokosbloemsuiker) of rietsuiker (uiteraard als vegan geen honing).

Namasté