Iceland

Iceland

Onze heenvlucht verliep bijna vlekkenloos… behalve het feit dat er iemand net voor vertrek onwel werd. En waarschijnlijk wilde ze deze persoon z.s.m. het vliegtuig laten verlaten maar dat ging iets te enthousiast en de glijbaan werd geopend… na deze actie ging de deur niet meer dicht en de vertraging was een feit.

Gelukkig was onze eerste afspraak niet streng en konden we later aankomen dan gepland. Het blijft een werktrip, dus we hoeven er niet uren rond te hangen voor wat sightseeing. Just a look and impression en dat moet voldoende zijn om als gids te fungeren voor de retreat 🙂

ijsland-retreat-chi-academyVoordat we mochten vertrekken werden er 20 vrijwilligers gevraagd door WoW air; ivm veiligheid moest het vliegtuig met 20 man minder vliegen zodat de nooduitgangen en totale gewicht binnen de veiligheidsnormen bleven, dus wie wil en kan een andere keer vliegen?!
Aanbod; nieuw ticket, overnachting hotel op Schiphol, 250 tot 400 euro compensatie en korting op je volgende vlucht met WoW air plus een giftvoucher. WOW-WOW-WOW!!!! Ik had bijna dit aanbod genomen, zeg ik heel eerlijk, maar goed we hadden al weinig tijd en als je geen kinderen hebt, dan kan je dit iets makkelijker doen. En gelukkig voor WoW air hadden er binnen 1 minuut al 20 man aangemeld! Top geregeld WoW air!

Aankomst IJsland; het was inmiddels al donker dus het zicht was een no go. Bij uitstappen word je direct verwelkomd door een nieuwe geur sensatie. Zwavel…..Hmmmmmmm, ik herinner me vaag nog een dergelijke geur uit Indonesië, de Bromo Vulkaan. Ja, rotte eieren, dat was het. En soms zelfs gemixt met schimmel, die schimmel die je als puber weleens aantrof als je je half volle broodtrommel weer had vergeten in je kluisje.

Ok ik probeer een eerlijk mens te zijn, natuurlijk wil ik liefst dat iedereen meegaat, dus ik kan ook gelijk vertellen dat alles direct met 10x verminderd zodra je er aan gewend bent 😉
Het is maar de geur van de natuur, en ja, voor de natuur komen we dus with all the beauty and the pain, accept and enjoy!

Indruk tot nu toe:
Wegen zijn prima te doen, minder in het donker, met mist en zoals wij continue hebben, regen.

Natuurgebieden zijn ongelooflijk mooi!!! Zelfs met alle regen en bewolking, dus in maart word het zelfs adembenemend.

Mensen zijn heel vriendelijk en open, helpen je zelfs wanneer je nog geen hulp nodig hebt.

Alles is 2x zo duur! Jaa, je word gelijk afgestraft als je een zak chips wilt nemen, we gaan toch geen 10 euro betalen voor een zakje chipz?!

Kraanwater is meteen alkalisch, precies zoals Icelandic water van de EkoPlaza maar nu zonder kosten.

Ook hier bezorgd Domino’s pizza (handig als je vertraging hebt opgelopen en de hele dag niet hebt kunnen eten en bijna alles dicht lijkt) en nog een betere vegetarische optie dan thuus! Uuuhmm, sorry waren de prijs vergeten te vragen dus dit maal 30euro betaald voor een 15inch pizza, oops!

Morgen de laatste dag, waarschijnlijk een paar uur hiken in de regen. Het is allemaal voor een goed doel. Vervolgens inpakken en in midden van de nacht hup naar het vliegveld om naar huis te vliegen, yeahhhh!!!

Binnen 2 weken komt het hele programma online op onze website.

To be continued!

Namaste