Food in het buitenland

Food in het buitenland

Paspoort: √ Check
Yoga mat: √ Check
Alles ingepakt?! Nee nog lange niet of wel…
Zenuwen zijn aanwezig dat zeker: √ Check!

Volgend avontuur; Lissabon, weekend yoga cursus. Interessante cursus voor meer handvatten voor onze lessen voor baby yoga, peuter yoga, kleuter yoga, yoga voor de hele familie en tieneryoga. Beloofd een breed scala aan diverse tools.

Maar nu de kwestie FOOD in buitenland. Het leven als een vegan, of soort van een “wannabe” vegan gemixt met buiten (buiten bedoel ik alles buiten je eigen huis) eten, laat staan in het buitenland ergens in een restaurant eten… ja erg lastig! Inderdaad het klopt, er zijn eindeloze discussies wat een vegan nu eigenlijk is. Hier kom ik zeker op terug, maar in het kort betekent dit voor mij op de eerste plaats het dierenleed, het milieu en mijn eigen lichaam te respecteren. Puur natuur is ver gezocht, maar op deze manier prober ik moeder aarde meer te koesteren.

Voor we afdwalen… wat moet je eten?!! Uit ervaring van onze afgelopen vakantie op Ibiza was het zwaar. Daar bedoel ik geen vlees en vis mee, maar juist zuivel?!!! Leuk om voor een flinke prijs aan een droge salade te knabbelen, maar dat is vaak zeker het geld niet waard. Nee, in het buitenland en dus ook buiten de deur eten gebeurd het dat we wel zuivel eten. In plaats van de wat “kale salade” in ieder geval mozzarella/geitenkaas/feta als topping en voor de afwisseling een pizza. Zeker als je zoon graag een ijsje eet met mama en papa.

Nu kunnen we zelf snacks, drinken en lunch meenemen naar de cursus en er is gelegenheid om buiten te eten tijdens de lunchpauze. Maar A) waar kunnen we eten? en B) kunnen we Vegan Friendly eten?

Voor diegene die reizen in het buitenland of in eigen land de Gouden tip: www.happycow.com 🙂 naast Google mijn nieuwe beste vriend!!!

Bananenbrood - bananabread2

We nemen als snack maar eens vers gebakken bananenbrood mee en als ontbijt roggebrood met biologische komkommer. Zorg wel dat je het gezonde roggebrood neemt met zo min mogelijk E-nummers, geraffineerde suikers en zout. Helaas ben ik niet naar de Eko Plaza geweest (is soms erg onhandig ver weg), dus Brabants Roggebrood wint het zeker deze keer van Friese Vlag Roggebrood van de AH.

Recept volgt, want ik ben gelijk gaan experimenteren met kokosmeel waar je zeker maar de helft van je normale hoeveelheid meel van nodig hebt. Verder eet ik geen eieren, en dat heeft het juist nodig om te binden… oops! Ik kwam er helaas pas later achter dat je eieren natuurlijk kunt vervangen, alleen door nog veel meer bananen. Eindstand langer veel langer bakken op lagere temperaturen en het resultaat is daar.

Maar alvast tipje van de sluier: hoeveelheden volgen.

Kokosmeel
Kokosolie (extra vierge)
Kokosmelk (verse gemaakt of anders de drinkbare, geen room dus)
Palmsuiker
Cacao poeder
Baksoda
Bakpoeder
Vanille extract
Banaan uiteraard
Chocolade nibbels
Pecannoten

To be continued 🙂

Namaste