De muffin die je buikje tot de lunch zoet houd en ook nog vegan friendly is.

De muffin die je buikje tot de lunch zoet houd en ook nog vegan friendly is.

untitled

Te snel weereens aan een impulsieve actie toegegeven, en dus snel kwam ik er weer achter dat het soms wat minder mag…. ja, zo begon de dag na de wekker. Top!

Elke dag krijgt mijn dagelijkse ritueel steeds meer vorm. Wekker, ademhalingsoefening van Wim Hof, ijskoude douche, kindlief verzorgen, Gentle Yoga , Yoga ademhalingsoefeningen, Zonnegroet, Hoofdstand en als we tijd hebben nog wat Hatha Yoga en dan……
ONTBIJT!

 

Maar een dagelijkse portie warme havermoutpap is soms niet altijd snel geklaard. Absoluut niet na een korte nacht met bovenstaand ochtendritueel en afspraken buiten de deur. En de klok die tikt…tik…tik…tik….

 

Ik dacht, laat ik even (snel) havermout muffins maken, lekker makkelijk. Met alleen maar 30 minuten voorbereiding en 25 minuten in de oven, peace of cake. Btw, moest wel binnen 1 minuut wat recepten mixen, dier onvriendelijke ingrediënten vervangen door diervriendelijke ingrediënten en het ochtendritueel even uitstellen.

 

Maar zoals altijd met impulsieve acties, voorbereiding beloond! Al is het alleen maar omdat ik er juist op dit soort momenten moet achterkomen dat de meest super belangrijkste ingrediënten in mijn kast op zijn. Gelukkig vanwege de adrenaline van de koude douche samen met de ademhaling blijf ik scherp. Juist stay positive, creative en you will Rock!

 

Benodigdheden voor 12 muffins 
Oven voorverwarmen op 160 graden, ik heb een combioven dus 175 graden maar.
  • 600 gram havermout
  • 3 overrijpe bananen (hier ging het al mis, aanwezige bananen waren lekker groen, dus ik had een half rijpe grote bakbanaan gepakt)
  • Energy Egg Replacer i.p.v.. 2 grote eieren
  • 80 ml. maple syrup i.p.v. Honing (voor de zoete liefhebbers, mag natuurlijk meer)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda (oa. Verkrijgbaar in de Chinese toko)
  • 180 ml. amandelmelk
  • Scheutje vanille aroma
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Blauwe bessen samen met wat havermout als topping


Zorg dat de havermout een paar minuten in de oven geroosterd is, of in geval van tijdnood zoals ik, bruin geroosterd in de wok.


Pak de helft van de havermout en maal deze fijn in een blender. Voeg dit samen met de andere helft havermout in een kom. Voeg alle droge ingrediënten toe. Goed mixen.


In de blender de bananen fijn malen, zorg dat dit een smeuïg papje wordt. Voeg dit samen met de amadendelmelk, maple syrup, vanille aroma en ei vervanger bij de havermout en zorg dat alles goed met elkaar mixt.


Verdeel alles goed in muffin vormpjes in een muffin bakblik  (ook hier was ik tot mijn grote verbazing door mijn voorraad muffin vormpjes heen, dus ingevet met vegan boter). Top deze met de bessen of elk fruit wat je voorkeur heeft, samen met overige havermout en alles kan +/- 25 minuten in de oven. (Met een satéprikker even checken of het al gaar is.)


Misschien komt het vanwege de bakbanaan of de eivervanger, maar na 1 muffin was ik echt tot de lunch nok vol!


Succes met bakken en wees vooral creatief.


Give your food your own special touch!


Namasté