Bananenbrood!

Bananenbrood!

Yes, eindelijk verbeterd! 

Ik heb een hele lange tijd geleden een 1/2 recept online gezet.. Maar heb het recept aangepast! 

Je kent het wel, als je wakker bent en naar de woonkamer gaat en dan ineens een paar bananen in je ooghoeken zien die net iets te lang in de zon hebben gelegen… oftewel lekkuh bruin tintje of zelfs te lang in de zon, dus meer zwart verbrand…

Normaliter zou je ze weggooien, maar wij niet en in het kader van niets verspillen bedacht ik mij zoals altijd lekker impulsief, prakken die super suntanned vrienden! 

En uiteraard kwam ik erachter dat ik geen noten in huis had, mijn (op eigen voorkeur) meest essentiële ingrediënt…. mm.. Dit kan niet, want de bananen waren al geprakt… 

Zoeken, ijsberen… klokkijken… want tijd kost energie en afspraken wachten…
Ja, gevonden… verse gemaakte overgebleven granola met mega veeeeel noten! Mooi, die gingen erbij! 

Ik had mijn cake dus niet meer op kunnen snoepen, omdat ik al weer de deur uit moest, dus nam ik hem de volgende dag mee naar mijn Ashtanga opleiding in Antwerpen om mijn klasgenoten en leraren te laten proeven. Een klasgenootje vroeg direct recept want die van haar bleven altijd te luchtig, en ander klasgenootje was zo enthousiast dat ze gelijk het recept wilde en ook ging bakken. Ze stuurde een foto met goed haar gelukte bananenbrood😍 En toen ze vertelde dat ze vaak andere recepten had gebruikt, maar dit recept beter is dacht ik ja, dit moet iedereen weten.

Recept:
Zet je oven alvast aan op 180graden

Droge ingrediënten:

  • 
2 cups havermoutmeel (heb maar mijn mooiste biologische glutenvrije havermout in de blender gemixt tot meel 😂)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 
Beetje zout naar smaak

  • 1/2 of 1 eetlepel cacaopoeder
  • 
Dit keer alle noten die je in huis hebt (vorige keer super veel pecannoten met walnoten en flink klein gesneden) 
  • 
Kaneelpoeder naar smaak
  • Natte ingrediënten:

  • 
4 super rijpe bananen, oftewel supertanned 😉

  • 1/2 cup amandelmelk 
6 verse dadels, eerst goed fijn mixen in de blender 
  • 1 scheutje vanille aroma
  • 
Droge bij de natte ingrediënten mixen en schenk dan alles in een cakeblik

    Ongeveer 60 minuten…

    Voilà! 

    Smakelijk 🙂