3 dagen vasten op vakantie

3 dagen vasten op vakantie

Ps. Deze heerlijkheid goed weten te weerstaan!! (Ok, ik geef toe, mijn buikje zat al vol van een “weer” te overdreven mega vegan lunch gepaard met een non-vegan vers Italiaanse ijsco ??)

Eerst even kort verslag van Barcalona want…
Hoe overleef je een big city met too much verleidingen?! Voor een “Vegan” betekent dit misschien.. ijs? Pizza? Buiten eet ik soms nog wel melkproducten… Ja, ja… ik hoor nu al sommige denken van; dan ben je toch niet een echte Vegan? Ok, jullie lieve “supporters” daar zijn alle meningen over verdeeld en hier kunnen we oneindig over discussiëren… jullie zijn altijd welkom om dit samen te bespreken tijdens een kop thee om juist van elkaar te leren, krijg je er gelijk een lekkere verse vegan snack erbij❤. En voor die andere supporters ?, ja inderdaad.. wij doen in ieder geval ons best en zijn volgens mij best aardig op weg naar een vegan lifestyle!

Wij werken ook hard, dus dan glipt er wel eens iets door! Wat betekent het dan voor iemand die bijna altijd in kitose is,(metabolische vetverbranding) en maximaal 30 gram koolhydraten per dag eet?!

Dit dus; wanneer je kan, los gaan en voor ons dus 2x per dag uiteten… we ontbijten natuurlijk niet, op een verse bakje zwarte koffie na. Uiteraard bij overheerlijke verse bakkers met de beste broodjes voor zoonlief, waar je elke keer weer met je neus op de feiten wordt gewezen: waarom.. waarom ontbijt ik ook alweer niet… waarom eet ik geen koolhydraten/suikers/brood… en ja….soms komt je antwoord sneller dan anders… zucht.. mooie dagelijkse reminders!

Hierdoor kennen wij nu inmiddels verschillende heerlijke veganistische tenten in Barcalona. Top 4:

1. Veggie Garden.
Probeer zeker hier de Japanse Noodles, Thali menu of Samosa’s.
2. Enjoy Vegan.
Alles was super! Try de Falafel, vegan Seitan Schnitzel en choco cake.
3. Vegetalia.
Pizza was minder, quinoa salade was WOW en zeker de loempia proberen.
4. Teresa Carles.
Een sjeijk restaurant, met een slim concept, onder andere met keuze; voorgerecht + diner of diner + nagerecht tussen €12,00 en €15,00.
Heerlijk de Canolli en super WOW de caramelcake!!!!!
Maar ze werken hier met maand menu’s, dus kans dat er vast iets anders lekkers op het menu staat.

Verder veel echte “Yummie” ijssalons geprobeerd, de een nog lekkerder dan de andere! Top 2:

1. Gilatti de Marco.
Super heerlijk echt Italiaanse salon met soms biologisch ijs. Uit alle diverse landen zo vers mogelijke ingrediënten gehaald, voor de beste smaak.
2. Holly’s ice Cream.
In alle kleuren, geuren en smaken je eigen American cookie, kies er 2, bolletje ijs naar smaak.. en je Voilà, je eigen ice Cream sandwich cookie!

Terug van onze citytrip op de camping gaan we dit keer samen 3 dagen vasten 😉

Dag 1
Nergens last van, zoals normaal alles kunnen doen. Geen hoofdpijn, geen hongergevoel en lekker genoten van de dag.

Dag 2
Wel slecht geslapen, ik kon niet echt in slaap vallen en werd vaak wakker.
Vroeg wakker met veel energie, top!

Einde van de middag een beetje mellow, ik blijf liever hangen voor de tent dan aan het zwembad zitten. Dit gedrag valt trouwens geen mens op want zeg nu zelf, dit is gewoon #campinglife
Later op de dag minder… veel rillingen en kippenvel, dat zelfs in de zon?!! Maar gelukkig geen keto flew… meer die ene dag voordat onze moeder natuur je weer extra laat beseffen dat je een vrouw bent, Jaaaa op en top hoor, ik ben weer dankbaar!
Deze dag is altijd bléh, niet vooruit te branden, koude rillingen overal en une peti peu moody…
Dag 3!!!
Beide zeer weinig geslapen, maar op een of andere manier heb je niet veel slaap nodig.
Chewing is op en top, ik heb last van hormonen dus als een diesel start ik de dag en kom ik pas na middag tot leven… gelukkig want is over paar uur eten!

Eindstand: Chewing is weer helemaal back in kitose??
En ik? Ik ben ook even in kitose maar neem direct afscheid; sorry 1 dag per maand ga ik sowieso helemaal los omdat ik op-en-top vrouw ben. Ik denk dat ik wel weer sneller terug in kitose kan komen, maar ik ga niet strikt zoals Chewing want ja, ik eet weleens fruit, extra pure chocola, mijn super vegan magnums, mijn vegan bananbread of een extra pindkaas snack… verschil moet er wezen!

That is also life??

Maar al met al, ik heb mijn imuunsysteem een mega boost gegeven en ben vooral out of my comfortzone gestapt tijdens onze vakantie!